Kdo líp napodobí Arctic Monkeys? Startérem protéká nekonečný proud epigonských kytarovek

15. prosinec 2020

Kdyby to Arctic Monkeys věděli, určitě by byli dojatí. Ve zkušebnách českých škol kluci a holky (ale hlavně kluci) dokola a dokola zkouší napodobit zvuk legendární kapely. A daří se jim to skvěle. A vlastně je to škoda. Do hitparády nám chodí až příliš mnoho skvělých, ale genericky znějících songů. Jako třeba Ending.

Ending si možná pamatujete. To je ta kapela, která ne a ne skončit. Posledně si nás nakonec docela získali. Tentokrát posílají nový song, nazvaný Mysz Motorowa. A jo, všechno to hezky šlape, pěkně odsejpá. Jenom to zase zní jako věci, které hrály kapely už v době, kdy byli moderátoři tohoto pořadu na gymplu. Už tehdy se totiž snilo o tom, že z kluků ze septimy vyrostou noví Arctic Monkeys. Ending, pokud neskončí, to možná vyjde. Budou Arctic Monkeys pro Český Těšín a okolí. Třeba fakt proniknou až na polský trh! 

Druhou novinku jsme dostali od zpěvačky, která si říká Terä. To je možná lepší strategie, pojmenovat se stejně jako naše loňská vítězka. Taky se nám její neotřelý pokus o reggae docela líbí. Zvláštně falešná produkce, docela silný vokál – tohle je song, který nás minimálně zaujal. Co na něj říkáte vy? Dáte mu hlas na wave.cz/starter? 

Jestli vás novinky nebavily, neostýchejte se a pošlete vlastní pecku. Vychválíme ji! Určitě! Čekáme na vás na adrese starter@rozhlas.cz

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.