Kodiki a jeho duše velká jako Venuše

24. únor 2023

Do nejnovější epizody Flámu zavítal slovenský umělec a hudebník Kodiki, který představil své nejnovější EP Muliebre. Dvojice moderátorů se tak ohlédla za jeho začátky v hudební produkci, zásadní inspirace pro jeho tvorbu a celkový proces při tvorbě nejnovějšího projektu. 

Skrillex se po osmi letech vrací do hry s rovnou dvěmi alby –⁠ Quest For Fire a Don’t Get Too Close. Na úvod epizody zazněly tracky Ceremony, kde se ukáže Bladee i Yung Lean a hned poté i RATATA, na kterém můžeme slyšet královnu rapu Missy Elliott. Oba tracky jsou důkazem toho, že rap a klubová hudba k sobě patří více než kdy jindy. Hned několik skladeb určitě zazní v nejnovějších setech KEWUa a STEADYho.

Kodiki je v hledáčku všech správných nadšenců tuzemské netradiční elektronické hudby. Moderátory Kodiki prvně zaujal na kompilaci od Explicit Sound z minulého roku, kde zazářil se svým trackem Webcam, který zazněl zkraje vysílání. Díky stálici Flámu BoLs/sLoB měli moderátoři možnost se s Kodikim seznámit a probrat ve vysílání vše, co se jeho hudební cesty týká.

Díky jeho citově zabarvené hudbě a krásnému projevu při popisu procesu tvorby se dozvídáme, jak vzniklo čtyřtrackové EP Muliebre. Muliebre v latině znamená feminní. 

Jak vzniknul název pro nové EP Muliebre? Má to nějakou reálnou souvislost se samotným Kodikim? Laďte Flám!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio