Kompot: Proč ceníme návrat Haliny Pawlovské více než Lindsay Lohan?

15. leden 2019

Šestidílná televizní dokusérie, která zkoumá důkladně kontroverzi kolem zpěváka a hudebního producenta, Surviving R. Kelly, nová reality show Lindsay Lohan's Beach Club, osvětlující fungování nočních klubů v Řecku vlastněných Lindsay Lohan, stejně jako nástin věcí budoucích v podobě návratu Haliny Pawlovské, to byla témata dalšího vydání popkulturního pořadu Kompot. Proč a zda má vůbec smysl sledovat první dvě jmenované show, si poslechněte v audiu.

Kromě detailního rozboru předchozích reality show s Lindsay Lohan, které viděla Hana Biriczová Trojánková všechny, a dokonce vícekrát, se oba moderátoři zaměřili i na profilový rozhovor s bývalou dětskou hereckou hvězdou v prestižním filmovém magazínu Variety. V tom například zmiňuje zájem o pokračování kultovního filmu Protivný sprostý holky (v originále Mean Girls), jehož zásadní scény si do klipu ke skladbě Thank u, next nedávno vypůjčila i Ariana Grande. Většího překvapení se Šimon s Hankou dočkali u dalšího snu, který Lohan zmínila. Hraný remake Malé mořské víly, ve kterém by ona hrála Ariel a Ursulu Meryl Streep, zhodnotil pořad Kompot jako postmoderní performanci, na kterou se těší.

Kompot Song roku 2017 vyhrála Lorde s Green Light. Zvítězila i nad Despacitem a Shape of You

Vítězky Jenovéfa Boková a Anche Vodrážková

„Vy jste furt proti holkám, které zpívají o tom, že se rozešly, což fakt nechápu,“ říká na pódiu před plným pražským Klubem FAMU herečka Jenovéfa Boková. Obhajuje tak vítěznou skladbu prvního ročníku hudebních cen popkulturního pořadu Radia Wave Kompot a zároveň získává od návštěvníků hlasitý aplaus. O vítězství skladby Green Light od Lorde rozhodli fanoušci pořadu Kompot 20. ledna.

Dalším stěžejním tématem tohoto dílu byl samozřejmě Kompot Song roku 2018, který se bude konat prvního února v pražské Venuši ve Švehlovce. Letošní ročník se ponese ve znamení sezení u kulatých stolů. Pokud byste chtěli fandit například Cardi B společně se Zuzanou Fuksovou z pořadu Buchty nebo Childish Gambinovi s Ester Geislerovou u jednoho stolu, doporučujeme předem zakoupit lístky v předprodeji. Lístky mizí poměrně rychle a není důvod s koupí otálet.

Připomínáme také anketu o takzvanou divokou kartu – tedy skladbu, která doplní zbylých devět soutěžních hitů. Do finále můžete poslat například Beyoncé a Jay Zho, Marka Ronsona s Miley Cyrus, Robyn a další. Zatím vede Bradley Cooper a Lady Gaga se skladbou Shallow, která teď také získala Zlatého glóba pro nejlepší filmovou píseň. Hlasujte pro svého favorita zde.

Proč celý Instagram řeší post, na kterém je jen fotka vejce? Jak se vyjádřila Lady Gaga ke spolupráci s R. Kellym? A na co se ptá svých fanoušků na Facebooku Halina Pawlovská v souvislosti s jejím novým připravovaným pořadem? Mnohdy bizarní odpovědi si poslechněte v celém díle pořadu Kompot.

Spustit audio