Kwengface riskuje svou svobodu už i v garážích a tanec jde do phonku!

10. srpen 2023

Novinek je stále víc a víc. V nejnovější novinkové rekapitulaci se dvojice moderátorů ohlédne za hudebními výtvory od DJ Swisha, Skenghis Khan, Giggs, Summrs, Aphex Twin a mnoha dalších. Poslouchejte Flám!

Nia Archives vydává po delší odmlce vlastní single Bad Gyalz. Jak už je zvykem, Nia navazuje na junglovou estetiku s dechberoucími vokály. Track vzdává hold všem raverkám, které ji navštěvují na setech. V nadcházejících měsících bude mít i jedinečnou možnost svou tvorbu ukázat na její vůbec první tour po Asii.

Grove je nejnovějším objevem STEADYho. Bristolská rodačka přináší čerstvý zvuk na pomezí punku, rapu a junglu. Vyčnívajícím trackem při selekci dostatečně reprezentujícího díla je singl Stinkin Rich Families, který nese velmi nenávistnou konotaci vůči kapitalismu a obecnému fungování britské monarchie.

Baile phonk je nejnovějším subžánrem v hledáčku nadšenců elektronické hudby a mladšího posluchačstva na TikToku. Zatím není moc informací okolo jeho vzniku, proto doporučujeme všem sledovat tento subžánr už od jeho zárodku. V éteru zazněl Crazy Mano a jeho 100 Phonka do Brasil nebo Dr. MØB a jeho single Shouta.

Torontská BAMBII vydává debutové EP Infinity Club, kde ukazuje svůj přehled na momentální hudební scéně a její aktuální multižánrové období. Na EP dává prostor velkému množství hostů, jako jsou Aluna, Lamsi nebo Sydanie. Nicméně dvojice moderátorů má největší radost z londýnské legendy Lady Lykez, kterou zná každý fanoušek grimu z proslulého hitu Topper Top. Projektu dominuje fúze UK garage, ragga, UK bass music i trance.

Kwengface vydává zbrusu nový UK garage remix svého tracku Freedom s Joy Orbinson a Overmono. Track přerůstá jakoukoli předešlou snahu o zaškatulkování Kwengface do kategorie „drillový rapper. Tímto trackem oznamuje a zároveň i potvrzuje zcela nový remixový projekt, který nejspíše vyjde i dříve, než bylo plánováno, a to hlavně díky obrovským ohlasům.

Jak jsou důležité covery alb? Grime v US rapu jako „kompletně nový zvuk“? Jak bylo na Letní filmové škole a kdy můžeme očekávat další BLAM!? To a mnoho více se dozvíte v aktuální novinkové epizodě Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio