Kýbl - zajímavosti z popkulturního světa

29. květen 2009

V pořadu Factory Radia Wave vám představujeme to nejnovější, co se na hudební scéně urodilo. Poprvé tady uslyšíte nově nasazené skladby do vysílání RW, pozvánky na opravdu zajímavé koncerty a také zajímavosti z popkulturního světa. Ty obstarává rubrika Kýbl, jejímž tvůrcem byl tento týden Pavel Zelinka.

NECHCETE ČÍST? POSLECHNĚTE SI CELOU RUBRIKU!

Smutná zpráva přišla z tábora Wilco. Bývalý člen této formace a multiinstrumentalista Jay Walter Bennett zemřel 24. května neočekávaně ve spánku ve svých 45 letech.

Rick Rubin má našlehaný kalendář produkčními zakázkami na hodně dlouhou dobu dopředu. Na podzim se do jeho studia nastěhují ukrajinští pupkáči Gogol Bordello, aby tak stvrdili svůj definitivní průlom do první rockové ligy. Ještě předtím ale vydají živák se záznamem loňského vystoupení na CD i DVD.

00929791.jpeg

Se vší parádou oslavil padesáté narozeniny Steven Patrick Morrissey, v hudebním světě známý zkráceně pouze pod svým příjmením. Tento lídr legendárních The Smiths, úspěšný sólista, vyhraněný bojovník za práva zvířat, kritik hudebního průmyslu a nejznámější anglický panic oslavil kulatiny v manchesterském klubu Apollo.

Trent Reznor z Nine Inch Nails se rozhodl pomoci 27letému Ericu De La Cruzovi sehnat 750 tisíc dolarů na nezbytnou operaci srdce, která mu zachrání život. Už dva dny po jeho výzvě směrem k fanouškům se mu podařilo sehnat více než 3/4 celé částky. Kdo podpoří Erica 1000 dolary, se bude moci setkat s kapelou, sledovat zvukovku NIN, dát si večeři s Trentem, nechat si podepsat fotečky a sledovat koncert z boku stage. A že prý rocková hudba je pouze zábava!

00386529.jpeg

Twitter udělal z hudebníků, kteří se maximálně vyjadřovali skrze texty svých písniček, ze dne na den novináře. Jon McClure z Reverend and the Makers se pochlubil, že jeho nová deska naučila Noela Gallaghera znovu jezdit na zadním sedadle autobusu. M.I.A. se zase svěřila, že výrobce Coca Coly ji požádal, jestli by se nechtěla stát tváří jejich nové kampaně. Ona je ale jako čerstvá matka odpálkovala s tím, že tento rok v jejím podání bude ve znamení mléka.

00457527.jpeg

Memorabilií se může stát opravdu cokoli. V současné době se například draží originál lékařského předpisu, který zaslala Kurtu Cobainovi nemocnice v roce 1992. Tento kus papíru má v současné době cenu cca 2500 dolarů. Rada pro všechny hudebníky. Pokud se chcete stát slavnými, nevyhazujte téměř nic, co by se po vaší smrti nedalo zpeněžit. Vaši potomci by vás za to neměli rádi.

Vydavatelství Morr Music oznámilo, že nové album Islanďanů Múm vyjde v srpnu a bude se jmenovat Sing Along To Songs You Don't Know.

autor: Pavel Zelinka
Spustit audio