Kýbl – zajímavosti z popkulturního světa

13. prosinec 2011

Pomalu se blíží zahájení letních olympijských her v Londýně a na povrch už pronikla informace o tom, kdo svojí hudbou ozvučí zahajovací ceremoniál, který sledují miliony lidí.

Není to nikdo jiný než kultovní angličtí elektronici Underworld. Ti budou na průběh celé tříhodinové show dohlížet ve spolupráci s režisérem Danny Boylem, který má na kontě třeba kultovní Trainspotting. V reklamách na olympijské hry se zatím objevuje legendární skladba London Calling od The Clash a vypadá to, že ve znamení dobré hudby se olympiáda ponese i nadále.

Americká kapela Hanson chystá vlastní značku piva
V 90. letech velmi úspěšná sourozenecká kapela Hanson k překvapení mnohých ještě stále funguje, loni dokonce vydala svoje osmé album. Kromě nevýrazné poprockové hudby se ale věnuje i jiným činnostem, v současnosti konkrétně pivovarnictví. Chystají totiž pivo vlastní značky, které ponese název MmmHops. Název evidentně odkazuje k jejich prvnímu a největšímu hitu MmmBop. Tak snad pití jejich piva nebude vyvolávat stejné pocity jako poslech jejich hudby.

Čtvrtý Austin Powers bude muzikál
Kanadský komik Mike Myers chystá čtvrté pokračování své parodické série o superšpionovi Austinu Powersovi. Film, který naváže na devět let starého Goldmembera, má prý existovat i jako pódiový muzikál. Bohužel, ačkoliv má Mike Myers skvělý hlas, v muzikálové verzi filmu účinkovat nebude, každopádně ale na něj dohlédne svým principálským pohledem, takže si můžeme být jistí, že výsledek bude stát za to. Celé pompézní dílo by mělo být hotové v roce 2013.

autor: Jiří Špičák
Spustit audio