Letní Artsemestr na VŠUP

7. červen 2012

On Air jsme si představili akci letní Artsemestr, která se konná od 7. do 13. června na VŠUP v Praze.

Během letního Artsemestru budou zpřístupněny všechny školní ateliéry, ve kterých studenti a studentky nainstalují své práce vytvořené v minulém půlroce. Uvidíte třeba model elektromobilu pro předního českého výrobce aut, návrhy tramvajových zastávek, originální šperky včetně SUPERnáhrdelníků nebo designové reproduktory.

Ve studiu jsme přivítali studentky Martu Mikanovou a Lenku Šindelkovou. Obě se na Artsemestru prezentují návrhem potisku látky pro pánské spodní prádlo. Marta navíc představuje unikátní návrh zimní bundy, která vám může zachránit život v lavině. Lenka kromě návrhu látky vystavuje svou semestrální práci na téma práce s kůží v podobě originálně zpracované kabelky. Na rozhovor obě studentky doprovodila také vedoucí Ateliéru textilní tvorby Jitka Škopová.

Jedním z hlavních cílů vedoucích jednotlivých ateliérů je budování vztahů s českými firmami. A v několika případech se spolupráce s českým průmyslem skutečně povedla. Na letošním milánském veletrhu Salone Del Mobile se představilo sklo vzniklé spoluprací s Kavalier Glass. Studenti Maxima Velčovského v Ateliéru keramiky pracovali na porcelánovém servisu pro konkrétního výrobce. Studenti designu obuvi a oděvu vypracovali návrhy pro firmu Baťa.
Svoje vlastní módní butiky vytvořili přímo pro Artsemestr studenti oděvní tvorby.

Spustit audio