Lež má krátké nohy, ale umí strašně rychle běžet

13. duben 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, přivítaly jen samy sebe, a to skrze kontribuční budku na trase Brno-Praha. Téma bylo tentokrát téměř biblické – lež, lhaní si do kapsy, klamání a tak dále. Ivana pak přišla s vědeckým sdělením, že lidé prý nevědomky kopírují své idoly z filmů, a klamou tak sami sebe.

Zuzana hned na začátku vytáhla eso z rukávu – definici lži z Wikipedie. Ivanka kontrovala anketou k tématu mezi posluchači, kteří měli také svérázné názory v tomto oboru.

Řeč se samozřejmě točila i kolem zcela jiných témat – Zuzana se vyoutovala s tím, že jí přílišná pravdomluvnost vadí a že miluje Vinnetoua. Ivana se zas pochlubila tím, že měla ve škole zrzavého praktikanta z peďáku, kterému se žertovně říkalo Plamen. Moderátorky si navzájem daly indiánská jména – Zuzana se odteď jmenuje Dobrý vánek a Ivana Hlučná řeka, protože všude, hlavně v kavárnách, mluví hrozně nahlas, až musí lidé odcházet.

Obě se na závěr shodly na moudrosloví, které zní: pokud nemůžete říct pravdu, raději neříkejte nic.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba přijdete na to, že lhaní je lidské.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.