Liberatura s Ondřejem Horákem

8. květen 2013
Liberatura

Jak to dopadne, když se jeden z bývalých spolužáků rozhodne dodržet pitomou sázku? Sto holek, sto kalhotek, smutný vítěz Adam, jeho „životní láska“ a hospodské kecy. Svůj debut Dvořiště nám v Liberatuře představil Ondřej Horák.

„Adamovi zabylo smutno,“ začíná každá kapitola věnovaná hlavnímu hrdinovi knihy. Vzpomínky na něj a popis toho, co se dělo po jeho smrti, nabízí jedna z jeho dívek, která je přesvědčená o výjimečnosti jejich vztahu. Dvojhlas bývalých milenců přerušuje hospodské tlachání o vztazích, fotbale, jídle a sexu. Poslechněte si díl Liberatury s Ondřejem Horákem.

Ondřej Horák (1976) pracoval jako kuchař, skladník, účetní, redaktor a šéfredaktor literárního časopisu Tvar a redaktor v Lidových a Hospodářských novinách. Pomáhal s psaním knih Zdeňka Pohlreicha, Jakuba Vágnera a Jaromíra Bosáka, živí se jako knižní redaktor. Letos mu v nakladatelství Druhé město vyšel jeho debut Dvořiště.

autoři: Karolína Demelová , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.