Líná kontroverze. Ricky Gervais je bůh stand-upu, ale ne každý v něj musí věřit

7. březen 2023

Legendární britský komik Ricky Gervais podruhé navštívil Prahu. Minulou sobotu představil v Kongresovém centru svůj nový stand-up Armageddon, který bude později natočen i pro Netflix podobně jako jeho slavné vystoupení SuperNature. S tím ostatně Armageddon spojují i „kontroverzní“ témata. Poslechněte si recenzi v podcastu Kompot!

Jedenašedesátiletý Ricky Gervais je legenda, ať už jako komik nebo v televizní tvorbě. Připomeňme si třeba seriály Office, Extras, Derek nebo After Life. Jako moderátor Zlatých glóbů nebo Oscarů léta neúnavně zesměšňoval nejvýznamnější osobnosti kinematografie a ostře glosoval paradoxy Hollywoodu.

Armageddon je postavený na podobných tématech jako SuperNature – prdění na pohřbu dítěte nahradily různě nemocné děti, pokračuje s kritikou „woke“ kultury v zábavě, znovu si dělá legraci z Číny, AIDS, nacistů nebo pedofilů, homosexuálů nebo genderu.

Jeho vtipy jsou vypointované, schopnost zaujmout na pódiu publikum je fascinující, něco ale drhlo. Jak se vystoupení líbilo Haně Trojánkové Biriczové? A co by mohl Ricky Gervais dělat potom, co ho přestane bavit stand-up? Pusťe si celou recenzi!

Nalaďte si 300. díl podcastu Kompot s recenzí na SKVĚLÝ seriál Dobré ráno, Brno!. Zjistíte také, s kým nejezdit do Paříže a proč půjde Šimon Holý na nový film Michala B. Jordana Creed III (ano, zase objektifikujeme). Sledujte nás na Instagramu a napište nám, jaký plakát se líbí vám!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.