Mantry a zaříkání na mnoho způsobů. Vyšlápněte si od buddhismu do pekla

10. červen 2020

Dokáže mantrická hudba znervózňovat a naopak nesmírně krutá navozovat klid? Aktuální epizoda Modelářů se spontánně vydala do minulosti a vypichuje i několik zbrusu nových nahrávek. Všechno to příhodně lemuje čerstvý cover staré skladby – americká kapela Inter Arma totiž aktuálně vypustila předělávku March of the Pigs od Nine Inch Nails. A v kontextu aktuálních událostí v USA ji doprovodila výzvou na podporu organizací zapojených do protestů pod hlavičkou Black Lives Matter.

V novinkové rubrice se Modeláři potkali na dvou českých skladbách: Andrea Knotková a Václav Havelka nedávno vydali početnými (zahraničními) hosty nabitý debut kapely Golden Spine, zatímco doomrockoví Dying Passion nově aktualizovali osmnáct let starou skladbu. A Modeláři se věnují i tomu, jak životné jsou obě tyhle kapely v roce 2020.

Nechybí ani rubrika živých koncertů, která vedle sebe postavila hardcore-punkové Leatherface a sólová zaříkání Void Ov Voices, za nimiž se skrývá vokalista Attila Csihar. A z temnot se vyloupl i „tajný“ track, který si Viktor nachystal na Banána. Čím bude kontrovat on?

Neprostupná temnota australských Portal bok po boku s bezmála odpočinkovými Palms. Modeláři formují z masy tvrdé hudby nečekané souvislosti.

Playlist:
Inter Arma – March of the Pigs
Dying Passion – Severance
Golden Spine – Shanti Invocation
Portal – Curtain
Palms – Tropics
Leatherface – Message in the Bottle
Void Ov Voices – Live in Budapest 2012

Spustit audio