Martina Balzarová: Podmořské fotografování

12. září 2011

Hostem Casablanky v neděli 11. září byla Martina Balzarová, bioložka, specialistka na hloubkové, vrakové, noční potápění a hlavně na natáčení a fotografování pod vodou. Jak vznikají fascinují setkání s perutýny, slizouny, rejnoky, delfíny, žraloky a želvami, vyprávěla právě v tomto cestovatelském a outdoorovém magazínu Radia Wave.

Mluvili jsme taky o profesionálních i amatérských možnostech potápění v Egyptě, Mexiku, na Bali nebo ve Vietnamu. Pochopitelně jsme nevynechali ani potřebné vybavení.

Facebook pořadu

Martina Balzarová se začala potápění věnovat ve svých 12 letech. V 18 letech získala certifikaci PADI Divemaster, což je první profesionální stupeň. Jako rekreační potápěč má nejvyšší kvalifikační stupeň „Master scuba Diver“ a kurz první pomoci Rescue diver. V současnosti působí jako doktorandka na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích, věnuje se výzkumu symbiotických vztahů mezi mořskými sasankami a krevetami, které na nich žijí.
Podívejte se na fotky, které Martina dělá a o kterých jsme ve vysílání mluvili!

Casablanca - cestovatelský a outdoorový magazín Radia Wave, každou neděli od 11 do 12 hodin dopoledne.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.