Matthew Perry byl víc než Chandler Bing. Jaká byla jeho nejlepší role?

1. listopad 2023

O víkendu zemřel čtyřiapadesátiletý Matthew Perry. Příčinu smrti rozpitvávají různé zprávy, ale ta nejdůležitější je, že s největší pravděpodobností odešel šťastný. Zároveň si připomeňme jeho další role vedle Chandlera Binga v Přátelích, protože ty byly mnohem lepší. Pusťte si novou epizodu podcastu Kompot, ve které rozebíráme detailně nedělní StarDance i antisemitismus v populární kultuře.

Matthew Perry hrál ještě v sobotu ráno dvě hodiny pickleball a potom se doma naložil do vířivky. Ve čtyři hodiny odpoledne ho jeho asistentka našla bohužel mrtvého. Podle serveru TMZ, který zpovídal lidi z Perryho okolí, měl herec a autor populárních memoárů rozjetých několik projektů. Zavázal se k roli v novém filmu i divadelním dramatu a přestěhoval se do nového domu. Budiž mu země lehká. A jaký byl seriál Studio 60, jeho nejlepší televizní role ? A ne, jeho nejlepší role opravdu není Chandler Bing.

Nedělní StarDance vyvolala v Hance velké emoce, protože vypadla její favoritka Ivana Chýlková. Ani zbytek večera nehodnotila pozitivně z různých důvodů. Zejména tedy proto, že vůbec nerozumí tanci.

Mediální analytik Josef Šlerka před pár dny v rozhovoru o veřejnoprávních médiích pro Echo24 pořad zkritizoval. „Kdyby nešlo jen o pouhou zábavu a reprezentovalo by to víc společnost z hlediska genderu, rasy, čehokoliv, dávalo by to na veřejnoprávní televizi větší smysl.“

V rámci Korzo Národní můžete 17.11. 2023 navštívit Kompot live! Více informací i samotnou událost naleznete zde.

Šimon Holý nesouhlasí s tím, že by StarDance české komerční televize udělaly stejně jako Česká televize. „Vzpomínám na Bailando na Nově, což byl flop. Ale ty různé franšízy, ať už je to (veřejnoprávní) britská na BBC, nebo komerční na americké Disney+, jsou jinak uchopené. Ta americká je mnohem větší spektákl, je v tom vidět větší budget a celkově vypadá líp.“

Je Pepek námořník OG daddy, kterého můžeme objektifikovat? Jaká je sedmá řada seriálu Big Mouth? Pojedeme 18. července na Sam Smith, kteří přijedou v rámci festivalu Colours of Ostrava?

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.