Meruna o hudebním nevkusu fotbalistů

22. listopad 2013

Klasické zamyšlení dnes na odlehčenější téma - znovu se totiž ukázalo, jak bídně jsou na tom fotbalisté a sportovci vůbec s hudebním vkusem. Nejde jenom o to, jaká produkce se odehrává v šatnách a kabinách - zde je často potřeba kompromisu a z běžného života dobře víme, že tři fanoušci Kabátů dokážou silou argumentů přetlačit zbytek rozumného mužstva. Česká reprezentace je ale výjimečná, dva z jejich nejplatnějších členů totiž ve volném čase tzv. muzicírují.

Tomáš Rosický využil svých četných zranění a během rekonvalescence se rozhodl zkrotit elektrickou kytaru - rozhodně se nestal virtuozem, na to, aby si několikrát zahrál společně s kapelou Tři sestry, ale jeho um stačí. I díky tomu dělá Rosický ostudu jenom doma, v zahraničí totiž naštěstí o králech českých buranů nikdo nikdy neslyšel.

Horší je to s Petrem Čechem, který místo kytary zvolil bicí soupravu a před několika dny si dokonce zahrál s Rogerem Taylorem z kapely Queen. Taylor si k Čechovi našel cestu přes fotbal, není žádné tajemství, že bubeník Queen dlouhé roky fandí Chelsea. Čech ale Queen obdivuje - takhle slepá vyvojová větev rockové hudby je totiž v České republice stále ještě vyzdvihována, především proto, že právě desky Queen se ve velkém dostávaly i na trh v normalizačním Československu. Čech dokonce Taylora nazval nejlepším bubeníkem na světě, což je asi to samé, jako kdyby nazval Pavla Horvátha nejlepším záložníkem.

autor: opí
Spustit audio