Meruna: V Plzni by měli méně mluvit a více dřít!

1. listopad 2013

Plzeňský trenér Pavel Vrba se po prohře 0:1 v Teplicích nechal slyšet, že je potřeba přebudovat kádr. Pokud toto vyjádření pro média mělo pouze probudit hráče, kteří neodevzdávají výkony podle jeho představ, pak je všechno v pořádku. Pokud ale tvrzení myslel vážně, zadělává si Plzeň na velký problém.

Vrba šel několik let „wengerovskou“ cestou, kdy pečlivě vybíral z nechtěných nebo mladých hráčů a pomalu vybudoval na české poměry špičkové mužstvo. Teď by tedy měl všechno zbořit a začít od začátku. Třeba sparťanští fanoušci jistě vědí, že takto radikální řešení nikdy ničemu nepomohla. Přitom situace na domácí scéně není pro Plzeň neřešitelná. Nestalo se nic horšího, než prohra venku v souboji o druhé místo. Ztráta 7 bodů na čelo osmnáct kol před koncem ročníku také není neřešitelná. Zvlášť, když se dva největší rivalové vzájemně oberou o body hned v příštím kole.

Na závěr se hodí další Vrbův citát, který onehdy prohlásil, že všichni jeho hráči mají sebevědomí, jak kdyby hráli za Real Madrid. Měl pravdu, akorát do tohoto tvrzení měl zahrnout i sebe. Pro celý tým by bylo nejlepší, kdyby se všichni uklidnili a začali pracovat.

autoři: opí , Jiří Špičák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.