Mezanin Radia Wave - 28. a 29. týden

2. prosinec 2011

Jakub je zpátky a ve formě. V trojhodinovém putování dopoledním vysíláním Čro 4 jste si mohli vyloženě přivlastnit spoustu vstupenek. Ve hře byly lístky na Snoopa, Wu Tang Clan nebo na festival Mighty Sounds. Takové žně tady dlouho nebyly. Dopoledne se ale hlavně věnujeme konceptu Deska týdne.

Náš zájem se upnul v 28. týdnu na nový materiál kapely Smashing Pumpkins. Vše podstatné sledujte informace zde.

V následujícím týdnu se v zájmu rubriky Deska týdne hřály opět kytary. Američtí Interpol vydali svou třetí desku Our Love To Admire. Parta muzikantů z NY nijak zvlášť nezastírá svůj obdiv k Joy Division a právě i tohle bylo i tématem naší čtvrteční otázky. Jejich inspirační zdroj jste uhádli naprosto spolehlivě. Výhercům gratulujeme! Připomeňte si i další zajímavé informace spojené s Deskou týdne.

V páteční polední výhni jsme ve studiu, tedy v jediném chladném místě Radia Wave, přivítali další hosty. Kamila Stehlíková a Štěpán Rous se do Mezaninu přišli rozpovídat o svém výstavním projektů Sezóna, který se věnuje českému designu. Výstava je zaměřena na design stolování, doplňků do interiéru, jídelních setů, nápojových souprav a ke shlédnutí jsou práce třiceti mladých autorů a studentů vysokých škol, zabývajících se užitným uměním. Vedle rozhovoru si o výstavě, která probíhá v pražské galerii DC ČR v Mozartetu můžete dohledat informace i pod následujícím odkazem.
POSLECHNĚTE SI: Rozhovor o projektu Sezóna

00575938.jpeg
autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.