Miluju ABBU i UK garage, přiznává Tom Aspaul, který se po roce vrátil na Prague Pride

18. srpen 2023

Britský songwriter, DJ a producent Tom Aspaul nedávno úspěšně zakončil své turné po Evropě a Severní Americe v souvislosti s vydáním druhé desky Life in Plastic. Cestou na zahájení letošního festivalu Prague Pride, kam se vrací po úspěšném loňském vystoupení, se objevil také v našem proskleném studiu, kde zazpíval čtyři písně. „Nečekal jsem, že to bude tak velké,“ vzpomíná na DJský set z loňského srpna, který odehrál ve zlatém outfitu.

„Pamatuju si, jak mi připadalo, že ten hodinový set trvá celou věčnost,“ vzpomíná se smíchem a dodává, že si to nakonec hodně užil včetně následné party na lodi. „Počasí bylo skvělé, lidi taky a přiznám se, že si moc nepamatuju, jak jsem se dostal domů,“ přiznává Tom Aspaul, který se po 12 letech v Londýně vrátil zpátky do rodného Wolverhamptonu.

Tom Aspaul

„Po tolika letech už jsem měl potřebu Londýn opustit. Sice mi pořád trochu chybí, přeci jen tam pořád žije spousta mých přátel, ale na druhou stranu je to jen dvě hodiny cesty.“ Do britské metropole tak Tom Aspaul stále pravidelně jezdí, ale zároveň je rád za pomalejší životní styl ve West Midlands.

Jedna z písní, kterou zazpíval v proskleném studiu Radia Wave, byla také What is Real Anymore s klasickým UK garage beatem, který není zrovna typický pro žánr bublegum popu. „Miluju MJ Colea a Artful Dodger a celou tu první vlnu UK garage z přelomu tisíciletí,“ říká k tomu Aspaul. „MJ Cole je můj kamarád a skvělý člověk. Pamatuju si to období i díky mým dvěma starším sestrám, které chodily do klubů a tomuhle žánru nešlo uniknout, bylo to masivní,“ vzpomíná Tom. „Jsme rád, že se UK garage vrací zpátky, zároveň je ale trochu bizarní slyšet, jak tenhle typicky britský zvuk teď produkují Američané.“

Která kapela nikdy nechybí v DJském setu Toma Aspaula? Viděl už filmy Barbie a Oppenheimer? A jaká další země přibyla na jeho turistický wishlist? Poslechněte si celý rozhovor i čtveřici písní Thessaloniki, What Is Real Anymore, Love Me Right a Back to Earth, které Tom Aspaul zazpíval v našem studiu!

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.