Mindway a Lakeside X v Rock Café

19. prosinec 2006

Páteční večer v klubu Rock Café patřil mladým českým kapelám Mindway a Lakeside X. Lidí bohužel moc nedorazilo, i když obě kapely zněly docela zajímavě. Na jejich společném koncertě byla i naše reportérka Ivana Veselková a vy si v jejím příspěvku můžete poslechnout jak obě kapely zahrály. POSLECHNĚTE SI: Report z koncertu Mindway

Kolem půl deváté byl sál zaplněn sotva z poloviny. Jako první se představila parta Lakeside X. Pokud jste jejich hudbu zatím nikdy neslyšeli, tak vězte, že zní tak trochu jako Placebo nebo Depeche Mode. Poslouchá se to docela příjemně, i když občas je inspirace Placebem na můj vkus až moc zřejmá. Zpěvák Janne, který mimochodem zpívá vážně moc dobře, se taky občas nechával strhnout k velkolepým gestům, která by se možná hodila někam na stadion s tisíci lidmi, a ne do klubu pro pár desítek fanoušků. Většina českých kapel chce asi působit světově a ta pompézní gesta k tomu zřejmě podle nich patří.

00482083.jpeg

Postupem večera se sál zaplňoval a tak na v pořadí druhé Mindway už bylo publikum o dost početnější a i atmosféra byla o poznání rozjetější. Mindway v porovnání s Lakeside X o dost přitvrdili. Kombinují hardcore s elektronikou, tvrdé kytary se v jejich produkci propojují s melodickými elektro podklady a to vše výborně doplňuje procítěný zpěv frontmana Mika. Celé jejich vystoupení pak doprovázela docela zajímavá videoprojekce. Po hudební stránce se páteční večer povedl, škoda, že těch lidí nedorazilo víc.

Spustit audio