Minimální mzda za strach a dietní satira v Clubu Zero. Všechny filmové premiéry týdne jsou nuly

12. duben 2024

Filmové a seriálové novinky tohoto týdne slibují mnohé – satirický pohled na problém poruch příjmu potravy, průřez dějinami českých počítačových her i nový remake výbušné thrillerové klasiky Mzda strachu. Vítek, Tonda, Tomák a Honza jim v novém díle Čelistí ale vzkazují: „Jsi nula! Všichni jste nuly!“

Film rakouské režisérky Jessicy Hausner Club Zero vypráví o elitní škole, kde paní učitelka Nováková začíná učit zásady takzvaného uvědomělého stravování. Brzy se ale ukáže, že její pravidla mají dost drastické zdravotní důsledky. „Je to absurdní konverzační drama, které působí jako hodně průhledná satira a občas jako trochu laciná noční můra starší generace rodičů s dospívajícími dětmi,“ říká Tonda. „Tezovitost toho námětu mě bránila naladit se na jakoukoli z těch postav,“ doplňuje ho Honza, který zároveň už píše scénář remaku, který bude věnovaný uvědomělému pojídání špekáčků.

Ještě hůře ale dopadla Mzda za strach, nový francouzský remake klasického thrilleru Mzda strachu z padesátých let. „Já mám pocit, že celej ten film stříhal potměšilý android s tváří Ladislava Potměšila,“ myslí si Tomák. „Já si zase myslím, že scénář napsal ChatGTP,“ přisazuje si Honza k filmu, který považuje spíš za „céčkový remake Šíleného Maxe s pofidérními herci někde v pustině.“

Co si o televizním seriálu Game Story myslí final boss Čelistí Vítek? Patří do dějin videoher také ženy, nebo by si měly raději zbudovat svůj vlastní GirlS State? Je Honzův otec Neporazitelný superhrdina, nebo masový vrah? Zahlédně občas Tomák i nějaké Stíny ve své pivní mlze? Čelisti – Mickeyho klubík uvědomělého stravování pro vaše uši.

autoři: Antonín Tesař , Vít Schmarc , Jan Vejnar
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.