MonoNeon v rozhovoru pro Grundfunk

10. leden 2021

Hlavní hvězdou druhého vysílání Grundfunku v roce 2021 je baskytarista a multiinstrumentalista MonoNeon. Přinášíme vám krátký, ale nadčasový rozhovor natočený v říjnu 2019 na koncertě skupiny Ghost Note v pražském Jazz Docku. Dozvíte se, kde MonoNeon bere inspiraci a jak vlastně samotnou hudbu vydává. Seznámíte se navíc i s jeho nejnovějším albem Banana Peel on Capitol Hill.

Představujeme také aktuální EP Heaux Tales od Jazmine Sullivan a v playlistu čeká i Mocky se zpěvačkou Lilianou Andrade a jejich druhým singlem Little Push. Pravidelná rubrika Groove Window přináší projekt Electric Lady Big Band, který k 50. výročí vydání alba Electric Ladyland od Jimiho Hendrixe tuto desku reinterpretoval v londýnském Ronnie Scott's Jazz Clubu. A vznikla z toho i nahrávka, která stojí za poslech.

Playlist dílu najdete tady.

Viktor Mašát, MonoNeon a DJ Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.