Muž se železnou maskou a MC v montérkách. RIP MF Doom a šťastný nový Brrrap

7. leden 2021

Konec roku nás zastihl se smutnou zprávou o předčasném odchodu kultovní postavy hiphopového undergroundu nultých let MF Dooma – tak jsme si do Flámu pozvali jednoho z nejpovolanějších tuzemských rap fans Kubu Šímu, aby nám o kariéře muže se železnou maskou prozradil více.

Probrali jsme letem světem počátky kariéry, komiksové inspirace i neobyčejný charakter persony MF Dooma i plejády jeho dalších pseudonymů – tohle spletité povídání by v Kubově podání vystačilo na několik dílů.

Kuba Šíma v triku MF Dooma

Bylo ale taky třeba dát mad props druhému pokračování Kubovy podcastové série Brrrap. Jeho cesta do hlubin rapperovy duše tentokrát zavítala hluboko pod kůži pestré formace ve složení Icy L, Karlo, Annet X a MC Gey. Výsledky Kubova snažení teď uslyšíte na Wavu v premiéře po tři následující týdny, tímto počínaje – tak zůstaňte naladěni a dávejte Brrrap!

Jaký komiksový padouch byl předobrazem MF Dooma? Jak šetří Annet X elektřinu? A jaké divadýlko rozehrál ve Flámu Kuba Šíma? Poslechněte si Flám o MF Doomovi a podcastu Brrrap!

Playlist:

Planet 1999 – Awake (Dinamarca remix)
Hamza  Gasolina ft. Gambi
MF Doom  Beef Rapp
MF Doom  Gazzillion Ear
Viktor Vaughn  Vaudeville Villain
Madvillain  Meat Grinder
Madvillain  Accordion
Mura  Red Eyes
Karlo  Tuje
Annet X  Vypínám světla
MC Gey  Kopretiny, delfíni a jejich bratranci

autoři: Jan Bárta , Kewu
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.