Na kole po Madagaskaru

3. listopad 2008

Slávka Chrpová (šéfredaktorka specializovaného časopisu Cykloturistika) již byla jednou hostem Casablanky na téma Kuba. Tentokrát v cestovatelském a outdoorovém magazínu mluvila o tom, jak přestála českou ženskou cyklistickou výpravu do cyklisticky poněkud neobvyklé destinace - do středozápadní části Madagaskaru. POSLECHNĚTE SI: Casablanku o cyklistice na Madagaskaru

Řeč šla nejen o samotných cyklistických trasách a madagaskarských krásách (např. tsingy) pohledem ze sedla bicyklu, ale i o jeskyních, písečných cestách, baobabech, fosách, které žerou cyklistické dresy, autobusech a dalších tématech, s nimiž se česká výprava v pro nás exotickém prostředí střetla. Slávka Chrpová prozradila, jak si s nezvyklým terénem poradili kola a další cyklo výbava.

00808544.jpeg

Pořad provázela hudební směs s dominantní madagaskarskou složkou, ale i "italskou exotikou", protože součástí byla i soutěž o vstupenky na festival Struny podzimu, kde 5.11. hrají Tenores di Bitti.

00808541.jpeg
autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.