Na nové desce jsme chtěli dát svobodu každému z nás, říkají členové pražské kapely Purplefox Town

30. prosinec 2022

V rámci poslední Radio Wave Studio Session roku 2022 jsme v proskleném studiu přivítali pražskou neo-psychedelickou kapelu Purplefox Town. Pamatovat si je můžete už z finálového kola hitparády neobjevených Startér v roce 2018. Na začátku letošního prosince vydala pražská formace už třetí dlouhohrající desku Space Travel Agency, na které nás berou až do vesmíru. Tři ukázky z aktuální tvorby odehráli teď během živé session u nás ve studiu.

Purplefox Town aktuálně fungují ve složení Adam Vokáč, Ondřej Svoboda, Jan Hájek a Štěpán Bína. „S každou další písničkou, kterou děláme je naše představa ucelenější. Ale to je vlastně to, jak fungujeme. Každý děláme trochu něco jiného a z toho vzniká náš zvuk. Což je vlastně dobře,” vysvětlují členové kapely. „V rámci této desky jsme se snažili dát svobodu každému z nás. Nechat v tom naše autorské já. Dá se říct, že autorsky tam má každý z nás stejný podíl,” dodávají hudebníci.

Deska Space Travel Agency vyšla 2. prosince. Stihla si ji už kapela před Radio Wave Studio Session zahrát před publikem? „Vyzkoušeli jsme si to už v létě. Vždycky jsme hrozně nedočkaví, protože nám alba trvají a my už s tím chceme jít ven,” popisují kluci z Purplefox Town. „Vlastně nám to hraní před lidmi pomáhá. Zjišťujeme tak, co funguje a co nefunguje. A taky i to, co jsme a nejsme schopni zahrát. Často si skládáme náročné party,” uzavírají hudebníci.

Kteří ze členů kapely Purplefox Town se na střední škole učili francouzsky? A jak tyto znalosti zakomponovali do nové tvorby? Poslechněte si celou Radio Wave Studio Session s kapelou Purplefox Town.

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka