Najdi muže. Startér zase obklíčily mladé písničkářky, chystá se finálový womanel?!

16. únor 2022

Stalo se to přirozeně, organicky, prostě samo sebou. Do hitparády neobjevených se nám nejdřív začalo hlásit víc žen, víc sólových interpretů a interpretek, mladších ročníků. Klučičím kapelám, které hitparádě ještě donedávna dominovaly, jako by odzvonilo. I tentokrát máme v novinkách dvě charismatické písničkářky.

Tou první je Dominika Fišerová, zpěvačka, která prý poslední dobou „koketuje s elektronikou”. Její track Breathing je těžké retro, s nímž byste se na danceflooru nejspíš pořádně zadýchali. Produkce tracku je vlastně docela zábavná, tahle devadesátková nostalgie teď přece frčí. Dominika je možná šikovnější producentka než zpěvačka, ale rozhodně má glanc.

Druhá novinka je poněkud závažnější, ale vlastně neméně zábavná. Song Time and Fate napsala šestnáctiletá Barbora Cihak, která chce na českou scénu přinést „více nové indie/ alt hudby a zaujmout posluchače svými melancholickými lyrikami”. Nejsme si jistí, co si představit pod těmi lyrikami v množném čísle, ale ten song je skvělý. Neúprosně plyne jako čas, skvěle graduje, je tak dobře zazpívaný, že i tu angličtinu člověk slyší a vnímá, jako by šlo o rodný jazyk. Za některé z nás song, který patří do finále. Ale líbí se i vám, posluchačům? 

To se musíte rozhodnout sami! A dát nám o tom vědět v hlasování na wave.cz/starter. Nebo máte klučičí kapelu, která stojí za to? Pošlete nám song na starter@rozhlas.cz.

autoři: Jonáš Zbořil , Jakub Kaifosz
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.