Nebát se a vyrazit. Cestovatelská Casablanca oslavila 17. narozeniny

20. únor 2023

I Pákistánci mají smysl pro humor. A jaký! Jak zdolat Japonsko na kole, ale jet pouze z kopce? Když máte dlouhou slackline, můžou přijít trable nejenom s rovnováhou, ale i se zloději a policií... 10. února se konal narozeninový večer cestovatelského podcastu Casablanca a nabídl přehlídku vypečených cestovatelských zážitků.

Setkání posluchačů, tvůrců a hostů Casablanky tentokrát hostila Kasárna Karlín. Nejnovější epizoda pořadu nabízí ochutnávku z narozeninových minipřednášek, ve kterých se vybraní hosté soustředili na různé zážitky a zkušenosti ze svých cest.

Zuzana Blažková jako polovina dua MIZUBIZU společně se svojí dcerkou vyprávěla o třináctiměsíční (svatební) cyklocestě po Japonsku, které projela od severu k jihu s novomanželem, který ovšem nemá rád cyklistiku.

Tonda Voldřich na narozeninách Casablanky rekapituloval svůj zážitek z tranzitu pákistánského Balúčistánu, který překonával na svojí cestě stopem z Česka do Indonésie. Navázal tak na dvojí vysílání v roce 2022.

Slacklinerka Anče Hanuš Kuchařová vyprávěla svoje zážitky ze Spojených států, kde napnula lajnu na Castletonu, ale i z pražské Krče, kde jí zloději ukradli polovinu 600metrové lajny.

Veronika Jiříčková shrnula svoji cestu a koloběžce kolem Irska a navíc zahrála jednu píseň na ukulele.

Jolana Sedláčková povídala přítomným svoje zážitky z cest po vlastní ose, tedy autem na Magadan, po Blízkém východě a na dalších místech světa.

Poslechněte si pět skvělých cestovatelů v sestřihu z oslav 17. narozenin pořadu Casablanca, v podcastových aplikacích i tady na webu Radia Wave. Další aktuality sledujte na Facebooku. Celou fotogalerii z Kasáren Karlín si můžete prohlédnout níže.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.