Nejhorší PC hra všech dob: Warcraft 3: Reforged všechny naštval

21. únor 2020

Warcraft během 26 let nabobtnal z realtimové strategické trilogie v masivně multiplayerové online RPG s miliony hráčů i v populární karetní hru. Proč je tenhle fantasy svět tak oblíbený, čím byly hry ve své době revoluční a proč nová verze Warcraft 3: Reforged minulý měsíc většinu stratégů naštvala?

Quest zpovídá dvojici herních novinářů, Adama Homolu a Vaška Pecháčka, kteří s Warcraftem strávili stovky, ba tisíce hodin. Zavzpomínali jsme na celou historii série, od Warcraft: Orcs & Humans z roku 1994 až po karetní Hearthstone. Adama Homolu nadchla i masivně multiplayerová odbočka World of Warcraft, ve které strávil týdny čistého času. Blizzard v roce 2004 opět přišel s něčím, co si v podobném měřítku tehdy ještě nikdo nedovolil a pobláznil desítky milionů hráčů. Nejen proto, že se mohli vydat do svého oblíbeného světa v trochu jiném měřítku. Do dnešního dne čítá kolem pěti milionů aktivních předplatitelů a 7 různých datadisků, osmý s podtitulem Shadowlands vyjde v letošním roce.

 

Co už letos vyjít stihlo, je remaster Warcraft 3, který měla všechny nostalgiky vrátit do roku 2002, z něhož pochází původní verze. Podle uživatelských hodnocení na serveru Metacritic jde nicméně o nejhorší PC hru všech dob. Na základě 29 000 lidí si vysloužila jeden půlbod z deseti. Proč mají hráči Warcraftu 3: Reforged zkažené vzpomínky a v čem vývojáři nesplnili očekávání? Poslechněte si v Questu.

Vyjde někdy Warcraft 4? Proč se na západě stal fenoménem Warcraft, a ne sci-fi série Starcraft? A je Warcraft 3: Reforged opravdu tak špatný? Poslechněte si celý díl Questu a dozvíte se víc!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka