O pořadu Kvér

Hodinová rozhlasová výprava do oblasti intimity, sexuality, vztahů a jejich proměn. Pokoušíme normy, odchylky i úchylky, je-li třeba, pálíme do zažitých stereotypů.

Kvér je nejen diskusní magazín o intimitě, tělesnosti, genderu, feminismu, vztazích a jejich proměnách. Nejen ožehavá témata zkoumáme seriózně i hravě, především ale kriticky a v širších společenských souvislostech. Monogamie, queer bezdomovectví, feministické porno, sexuální turistika, budoucnost manželství a rodiny – Kvér není jen „další“ relace o sexu a vztazích, která nepřekvapí a plytce brouzdá po povrchu. Kvér je určen všem, kteří rádi objevují, diskutují a nebojí se rozmanitých pohledů na věc, které zkoumají společenský status quo. 

Nehodláme vás utvrzovat v rutinních představách, co se sluší a patří, nebudeme vám čechrat ego ani přitakávat předsudkům. Chceme vás přimět k zamyšlení, dráždit i bavit zároveň, a především zjistit, jaký je intimní život a jaké jsou vztahy našich vrstevníků. Kvér vysílá každou sobotu od 22.00 trojice moderátorů, Bára Šichanová, Filip Titlbach a Klára Chvojková. 

Historie pořadu: Pořad vysíláme od září 2012, moderovali ho Bára Šichanová a Josef Rabara. V lednu 2017 pořad prošel proměnou, z původního zaměření na queer a LGBT se rozšířil o témata spojená s intimitou a sexualitou obecně. 

Všechny díly pořadu najdete zde.

Pořad připravují

Další pořady

  • Neklid

    Neklid je podcastový seriál o vztahu, který zašel příliš daleko. O podivných zvucích, které nejdou dostat z hlavy. A o noci, co všechno změní. 

  • Moje terapie

    Moje terapie je podcastový seriál, v němž si štafetu předávají vypravěčské dvojice tvořené terapeuty a jejich klienty.

  • Jiné stavy

    Podcast Jiné stavy vzniká jako doprovodná série magazínu pro rodiče Houpačky. Zajímá se o porod a všechny jeho odstíny.

  • On Air

    Reportáže, recenze, rozhovory i názorová publicistika z proudového vysílání.