O pořadu Komplex

Hudebně kritický magazín Komplex naslouchá současné hudbě, sleduje nové trendy a zařazuje je do kontextu. Jiří Špičák, Miloš Hroch a jejich hosté stoupají do mainstreamu a noří se do undergroundu. V každém díle hodnotí nejnovější desky, vypichují ty nejlepší recenze i rozhovory ze zahraničních médií.

Komplex je mixtape hudební kritiky, ve kterém je prostor pro dialog, hádky a jasně formulované postoje. Posíláme props, dáváme diss, léčíme si komplexy. Vnímáme hudbu jako ukazatel pohybů ve společnosti, máme názor a posíláme jej dál. Chceme ale slyšet i ten váš.

Miloš Hroch, Jiří Špičák a jejich hosté zevrubně probírají nová alba, upozorňují na nové singly a v mediální hlídce vypichují ty nejlepší analýzy, recenze i rozhovory ze zahraničních médií.

O autorech:

Miloš Hroch

Vystudoval žurnalistiku a mediální studia na FSV UK, kde pokračuje v doktorském studiu. Od roku 2013 je hudebním redaktorem Radia Wave. Spolupracuje s řadou českých médií, podílel se na knize Prkýnka na maso jsme uřízli o předrevolučním skateboardingu, publikaci Kmeny 90 o českých subkulturách a na knize Oáza, která dokumentuje slezskou hudební scénu. Vydal knihu Křičím: „To jsem já.“ o české fanzinové kultuře. Spoluzaložil skejtový fanzin Křivák/Crook. Má rád muziku, co šlape.

Jiří Špičák

Nastoupil do Radia Wave v roce 2011 jako hudební redaktor, od roku 2016 je hudebním dramaturgem stanice. O hudbě i dalších tématech píše pro řadu českých médií. V roce 2016 se editorsky podílel na knize Oáza, dokumentující slezskou hudební scénu. Má bohatý vnitřní život a volné chvíle tráví v mentální chýši.

Čas vysílání: každé úterý 20:00–21:00, repríza každou sobotu 12:00–13:00.

Historie pořadu: Pořad vysíláme od ledna 2018, kdy nahradil pořad Factory. 

Všechny díly magazínu najdete zde.

Další pořady

  • Špína

    Judita Císařová, Honza Šamánek a Petr Wagner každý čtvrtek provádí posluchače sklepeními lokální i zahraniční DIY scény.

  • Kompot

    Hodina s tím nejsladším z populární hudby i současné společnosti.

  • Štěstí ASAP

    Šestidílný podcastový seriál o tom, jak za každou cenu vydělat na depkách. Tomáš, Patrik a Andula chtějí dobýt svět s jejich AI aplikací pro duševní zdraví. Zvládnou to? 

  • Modeláři

    Modeláři jsou informovaná i fanouškovsky zanícená sonda do žánrů hardcoru, metalu, punku i temných odvětví ambientu.