Market

17. květen 2019

Pronikavý zpěv, vlivy současného britského indie a dravé koncerty, to všechno jsou Market, jeden z největších objevů české nezávislé kytarové scény.

Hudba pražské pětice působí stejně hypnoticky jako povedená improvizační seance. Na desce Art Star kapela balancuje mezi žánry, od indie a art rocku až po free jazz. Za dobu svojí existence si kapela velice rychle vysloužila pověst energických a hlavně opravdu živých koncertů. To potvrdila i nominace v kategorii objev roku na hudebních cenách Vinyla. Sami připomínají, že experimentování a žánrová různorodost jsou jim nejvlastnější. Kapela tak minulý rok rozvířila vody české kytarové scény jako úkaz, který přesně ví, co chce a kam míří.

„Pražský kvintet se svým cílem dobýt zahraniční pódia nijak netají. Naopak, téma exportu je pro ně na dennodenním pořádku. Jejich paranoidní indie rock s důrazem na oprašování odkazu ostrovní scény sice chvílemi hraničí s improvizačními figurami free jazzu, ovšem vrcholový popový drive z Market na poli současných českých kytarovek laškujících s elektronikou činí až překvapivě autentický úkaz,“ říká hudební redakce Radia Wave.

autor: Jiří Kordík
Spustit audio

Související

Více o tématu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.