O pořadu Virtuální světy Jamese Colea

James Cole hrál počítačové hry, dřív než dokázal chodit. Od raného dětství věděl, že se do virtuálních světů plných okázalé nádhery, žvýkačkového sci-fi a ponuré dystopie bude rád a s vděkem vracet znova a znova. Připravil si proto pro vás deset zásadních a velkých témat, která ovlivnila celý jeho, a možná také váš, hráčský život.

Není těžké se ztratit v nepřeberném množství počítačových a konzolových her. I přesto, že řada z nás jich hrála možná desítky nebo i stovky, všichni si pamatujeme na těch několik zářivých okamžiků čisté radosti a fascinovaného údivu, které hry umí zprostředkovat. Právě takovým okamžikům se věnuje podcast Virtuální světy Jamese Colea. Se svými hosty se James projde koridory Black Mesa Research Facility, prožije barvitou historii počítačových her, vzpomene na nejkrásnější světy, které navštívil, a vzdá hold praotci všeho složitého, a přece tak elementárního Hideu Kojimovi.

Každý z dílů přinese jedno téma a alespoň jednoho hosta, který má k tématu osobní vztah. Virtuální světy Jamese Colea nenabízí nový pohled, nabízí svůj pohled. Neurčitou míru chaosu a neuspořádanosti a velkou porci předpojatosti a hrdé subjektivity. Deset dílů, deset velkých témat, deset příležitostí nechat se unést do Virtuálních světů Jamese Colea.

Podcastová série Radia Wave Virtuální světy Jamese Colea vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Jednotlivé díly Virtuálních světů najdete postupně od 5. prosince na stránce wave.cz/virtualnisvety a na mujRozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty.

Další pořady

  • Nespavci

    Nespavci je autorská podcastová série Magdaleny Hejzlarové o nespavosti a jejích paradoxech. Sama s ní má letitou zkušenost.

  • Vykopávky

    V neobyčejném podcastu o historii obyčejných věcí rozplete historik Martin Franc dějiny řízku, party či nudy a komička Lucie Macháčková přispěchá s alternativním výkladem.

  • Flám

    Ty nejčerstvější bangery a hosté z první klubové linie na Radiu Wave. 

  • Pot

    Pot je podcast o lásce, sexu a intimitě, o motýlech v břiše, požáru v srdci a všem, co z nás teče.