O pořadu Bludičky

Bludičky jsou podcastová série Radia Wave o cestování po krajině za neznámými příběhy, v pohorkách a s batohem na zádech.

V adventní sérii Bludiček vás Jana Římanová a Kateřina Tomsová vezmou na místa, ke kterým se vážou legendy i skutečná vyprávění. Některé z nich se vztahují k adventu a Vánocům, jiné jsou nadčasové a místy strašidelné. Pozvou vás na Ještěd za čarodějovým učněm Krabatem, který podle pověsti ovládal černou magii. Ve Světlé pod Ještědem vám připomenou příběh ženy, která se kvůli tragédii stala známou spisovatelkou. Zavedou vás do Krkonoš a Miletína v Podkrkonoší za vánočními zvyky a pohádkami, do Jizerských hor za příběhem českého Fausta i za výpravou třech pánů na sáňkách.

Poslechněte si další série podcastu Bludičky:

Jarní Bludičky (3. série) Jany Římanové a Kateřiny Tomsové zamířily do kraje Holanských rybníků, do Údolí samoty, na Sloní skály nebo na Malou Skálu i Kozákov. Poslechněte si tady.

Podzimní Bludičky (2. série) Jany Římanové a Hanky Veljačikové, vás zavedly na Kokořínsko, do skal kolem Želíz, do Jestřábích hor, Červeného Kostelce, na stolovou horu Ostaš nebo do Brdských lesů. Poslechněte si tady.

Letní Bludičky (1. série) Jany Římanové a Kateřiny Tomsové prozkoumaly bývalý vojenský prostor Ralsko, zapadlé kouty Jizerských hor, vápencové lomy v okolí Mořiny, mystiku Jičínska i skalní město u Hrubé Skály. Poslechněte si tady.

Všechny díly podcastové série najdete na webu wave.cz/bludicky a taky se můžete přihlásit k odběru podcastu na wave.cz/podcasty

Další pořady

  • Bourání

    Bourání je pořad o architektuře, urbanismu a designu. A o tom, jak nám zlepšují nebo zhoršují život.

  • Prolomit vlny

    Glosář Radia Wave. Osobní komentáře k čemukoli, co nás praští přes nos.

  • Šatníky

    Šatníky přináší příběhy módy z českých skříní a ulic. Poslechněte si, co se skutečně nosí a proč. Nahlížíme do skříní a šaten, analyzujeme osobní styl a přístup k oblékání.

  • Jiné stavy

    Podcast Jiné stavy vzniká jako doprovodná série magazínu pro rodiče Houpačky. Zajímá se o porod a všechny jeho odstíny.