Nový pořad o hrách Quest: Nebezpečí nových konzolí

5. leden 2017

První Quest jsme splnili. Padlo při tom jedno velké vývojářské studio a pootevřela se brána do pekla, ale to nesmí žádného herního dobrodruha zastrašit.

PlayStation 4 i Xbox One jsou na trhu teprve dva a půl roku a celý herní svět se nahlas baví o jejich nástupcích. Sony údajně už na tuto vánoční sezonu plánuje „jenom“ značně výkonnější verzi své stávající konzole, která bude podporovat 4K rozlišení, ale jaký má takový krok smysl? Může se stát, že se studia začnou soustředit na nový hardware a majitelé standardních PS4 se dočkají jenom osekaných verzí nových her. A kdo ví, jak zareaguje Microsoft?!

Jednou z největších her začátku letošního roku jednoznačně byla dlouho očekávaná střílečka The Division od studia Ubisoft Massive. Zdaleka však nesklidila takovou slávu, jakou si tvůrci slibovali. Hráči ji strhali za slabou grafiku, stereotyp a malé množství obsahu, ale přesto si ji koupilo víc než 5 milionů lidí. Proč? Pádné důvody jsme vyložili v závěrečné části Questu.

V následujícím týdnu bude Jarda Möwald poctivě umírat v Dark Souls 3, aby příště mohl vysvětlit, proč si tak specifická hra našla tolik fanoušků. Pokud si v zápalu emocí neukousne jazyk.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.