Oliver Lowe & Friends live v Grundfunku

3. červen 2011

Ve studiu tentokrát přivítáme svéráznou postavu českého hip hopu. Svou poslední desku Peníze nebo život a nadcházející koncerty přijde představit a naživo zahrát Oliver Lowe spolu se svými muzikanty Talpasem, Radimem Knappem (trubka) a Filipem Šaškem (klávesy).

Album Peníze nebo život se dočkalo příjemného přijetí jak u publika tak i u kritiky. Letos bylo CD kompletně vyprodáno, a tak jej nyní najdete zdarma ke stažení přímo na stránkách labelu Everydays, jehož je Oliver Lowe hlavním tahounem. Na něm od vydání výše zmíněné desky vyšlo pod Oliverovým jménem ještě CD remixů, spoluprací a instrumentálních skladeb. O tom všem a mnohém dalším si popovídáme s ním i členy jeho živé kapely tuto neděli od 22 hodin na Radiu Wave.

Groove Window tentokrát opanují Matt, Rob a Paul. Trojice muzikantů, jež posledních 5 let tvoří jádro skupiny Jamiroquai se na tour k předposlední desce Dynamite natolik nudila, že nelenila a složila společně 11 skladeb, které se po různých domácích nahráváních a masteringu dostaly koncem dubna do prodeje. Vycházejí pod názvem Radio Silence a album je příznačně nazvané Travelogue, což evokuje právě místo vzniku. Ale nemyslete si, že se jedná o nějaké písně z druhé ruky, které se nevešly na poslední album Jamiroquai Rock Dust Light Star. V neděli vás rozhodně přesvědčíme o opaku a možná vrátíme víru těm, co si mysleli, že Rob, Paul či Matt nejsou funky. Jsou!

02354259.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.