Osmihodinové rapové nerdství. Tao Quit vydává kompilaci Based Of a získává titul „český Lil B“

4. březen 2022

Rapový geek a rekordman v počtu mixtapů Tao Quit dorazil na rozhovor, který se standardně netočil jen kolem nové kompilace Based Of. Vzali jsme to totiž od Vrchlabí přes muziku až po Olomouc.

Z hlubin internetu a ulic Vrchlabí se na světlo světa vrací rapper, producent, básník a jezdec undergroundu Tao Quit aka Interpret. Tao je v rapový game už od svých deseti let: nahrál přes 5000 skladeb, kolem dvou stovek mixtapů, odehrál množství koncertů a do hlubin naší paměti se zapsal i svými legendárními videoklipy z rodinných dovolených.

Tao má za sebou za posledních 20 let hned několik hudebních pauz a návratů. Tentokrát se ovšem vrací se svým best of, které čítá 150 skladeb – tedy neuvěřitelných osm hodin rapu. Na kompilaci Based Of Tao Quit najdeme tracky od roku 2006 až po bangery, které nahrál minulý měsíc. Ke kompilaci vychází také bonusový obsah v podobě autorova podcastu, záznamu několika koncertů a celkový balík uzavírá soubor básní. Tao je renesanční rapper, český Lil B, multifunkční jezdec a král českého undergroundu!

Co bude obsahovat Tao Quitův třetí návrat na scénu? A co vše najdeme na jeho osmihodinové komplikaci Based Of? Poslechněte si nový díl Scény s Opakem Dissu!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.