Pandemie je hnus, ale dělá dobré songy. Hitparáda neobjevených dál rekapituluje pecky

30. březen 2021

Letošní ročník Startéru se pomalu blíží ke konci, takže už můžeme tak trochu bilancovat. Klubová sezona se už skoro dva roky nekonala, přesto, nebo snad právě proto, máme pocit, že se v hitparádě objevilo spoustu skvělých interpretů, snad i víc než v předchozích ročnících. Zatímco poslední tracky v soutěži bojují o hlasy, my místo novinek opět pouštíme, co nás letos bavilo.

Pamatujete třeba vršovické duo Méta Monde? Jejich track Dying se do Startéru dostal hned v prvním kole nového ročníku, a i když o své hudbě kluci mluví jako o futuristické záležitosti, nám spíš připomínají tvrdé italo retro disko. A nevadí nám to, naopak! Tahle sladká záležitost bavila i vás, hravě se vyšplhala mezi dvacítku nejlepších tracků.

Co se týče paranoidního diska, neuslyšíte u nás lepší track než ten od Vladimíra B. Ano, pochvalu zaslouží už geniální umělecký pseudonym, který připomíná soukromé očko v baloňáku (nebo udavače). Track Paralýza by klidně mohl hrát v titulcích špionážního psychothrilleru z dob normalizace, ale stejně dobře by zněl i na danceflooru. Milujeme důstojný český text, nenávidíme fakt, že Vladimírovi o pár bodů utekla pozice v top dvaceti skladbách, takže se už nemůže stát vítězem Startéru. V našich srdcích ale zůstane! 

Do třetice je tu Wheel Cherry, nejambientnější a zároveň možná nejambicióznější track, který jsme letos hráli. Čím to, že i přes pomalé BPM a absenci beatů dokáže tahle věc tak zaujmout? Pořád to moc nevíme, ale milujeme to. 

Dostane se Wheel Cherry mezi finálovou trojku? A co na soutěžní skladby říká porotce Dominik Zezula? Poslechněte si aktuální vydání hitparády Startér a pošlete své hlasy posledním soutěžícím, třeba je tak pošoupnete mezi možné finalisty

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka