Pěsti v kritické tmě

25. únor 2011

V prvním kole zápasu o titul velterové kritické váhy se Aleš Stuchlý, Daniel Řehák a Vít Schmarc utkali s výběrem hollywoodských scientologů P. T. Andersona a za pomoci osvědčeného úderu do ledvin vyhráli KO.

Bohužel náhlý protiútok vedený bratry Dardenny a armádou zombies je donutil k ústupu. Ve druhém kole se proti trojici kritiků postavila nadějná dánská šampionka Susanne Bier, která se je za použití krajiny pokusila přesvědčit, že svět může být lepší. Vrozená mizantropie však zvítězila.

Třetí kolo zastihlo Čelisti v urputné výměně pravých a levých háků s oscarovým kandidátem Fighter, který byl nakonec zakončen slavnostní remízou a poplácáváním bicepsů Marky Marka. Čtvrtým kolem klání se mihl přezrálý Rocky, miliónová Hillary Swank, muší váha Russell Crowe a zuřivou přestřelku direktů zakončil slavný český boxer Vilda Jakš, který rozdával pěsti ve tmě.

Již značně znavená trojice bojovníků se v závěru postavila nebezpečnému bijci netopýrů Christianu Baleovi, který pružně střídá těžkou a velterovou váhu. Odvážný pokus zhodnotit kariéru člověka, který se v hubnutí vyzná lépe než Halina Pawlowská, byl pomyslným vrcholem duelu, ukončeného technickým KO pro vyčerpání všech zúčastněných.

Pokud se monokly a otřesy mozku do příštího týdne zahojí, čeká vás oscarové soiré a Matt Damon, který už ví, kdo jsou tajemní Správci světa.

Čelisti – dravec s tygřím okem.

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Daniel Řehák
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka