Piknik u Nové scény Národního divadla

24. srpen 2010

Kamenné náměstíčko mezi zlatou kapličkou a Novou scénou Národního divadla, které spojuje obě scény se správní budovou, přešel alespoň jednou asi každý z vás – napadlo vás ale někdy, že byste si sem zašli s rodinou na piknik? Teď můžete!

Nová scéna Národního divadla otevřela na své piazzetě trávník. Lidé si tak po dobu jednoho měsíce mohou pohovět na skutečné živé trávě v místě dosud jednolité kamenné plochy. Národní divadlo, resp. jeho Nová scéna tak po otevření kavárny NONA přišla s dalším krokem k tomu, jak zpřístupnit svou budovu a její okolí lidem.

Piknikový trávník si ale budou kolemjdoucí užívat pouze měsíc, a to i vzhledem k jeho značné nákladnosti, jak říká iniciátorka projektu Marcela Straková.
Poslechněte si s ní rozhovor uvnitř příspěvku.

Kromě trávníku jsou na piazzetě k vidění také objekty Antonína Jiráta s tématem zázraku coby důkazem existence nadpřirozena a vtipná realizace Pavla Karouse a skupiny Nová věčnost s názvem Žvejkačka. S Piknikem ale výtvarné projekty na Nové scéně neskončí a piazzeta bude i nadále místem setkávání s uměním.

Spustit audio