Po Eurovizi teď chtějí na festival Eurosonic v Holandsku. We Are Domi svou show neustále posouvají

22. srpen 2024

Úspěšně se probojovali až do finále Eurovize, teď si přejí získat šanci představit se na největším evropském showcaseovém festivalu Eurosonic Noorderslag. We Are Domi by se do Holandska mohli podívat díky případné výhře v letošním ročníku Czechingu. Nejen o svých ambicích promluvili v rozhovoru, který následoval po vystoupení v našem proskleném studiu. V nejnovější Radio Wave Studio Session nabídli starší tvorbu, ale i čerstvý singl Love Every Part Of It.

I když v kapele čelí „norské přesile“, dokázala se Dominika Hašková spolu s Casperem Hatlestadem a Benjaminem Rekstadem usadit v Praze. Jsou tu společně už tři roky a dle vlastních slov jsou i spokojení. Kytarista Casper už ovládá základy češtiny, rozhovor otevřel prohlášením „Praha je moje oblíbená město na Europa!“ Dominika ale nevyloučila ani přesun do zahraničí, jen to teď není na pořadu dne. „Za hudbou se klidně přestěhuju do Anglie nebo do Japonska. Teď nám ale pořád dává smysl být v Praze,“ říká.

Na otázku, zda pracují na nových skladbách, se Dominika nejdřív s úsměvem odmlčela, pak ale fanoušky ujistila, že vznikají. Nejčastěji je píše v tandemu s Benem. Často si k sobě zvou i zahraniční jména, nezapomněla ale poděkovat i tuzemskému producentovi Ronymu Janečkovi, který s nimi stvořil skladbu Love Every Part Of It.

Co speciálního chystají na 12. září do pražského prostoru ARCHA+, kde proběhne Czeching Showcase a vystoupí mimo jiné všichni tři nominovaní, prozradit nechtěli. Naznačili však, že by jejich set mohl vycházet z nedávné show na pražském Metronome Festivalu.

Poslechněte si novou Radio Wave Studio Session i následný rozhovor.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.