Digitální avatar NIVVA se zabydlel ve fonotéce Českého rozhlasu. Pusťte si virtuální Fonosession

19. srpen 2024

Audiovizuální projekt NIVVA je mezi nominovanými Czechingu 2024 – exportní soutěže Radia Wave. Tuzemská zpěvačka, kterou na sociálních sítích i koncertech zastupuje vlastní 3D avatar, má v případě výhry (stejně jako sunnbrella a We Are Domi) šanci vystoupit na největším evropském showcaseovém festivalu Eurosonic v Holandsku. Rozhodnuto bude na narozeninovém večírku spojeném s Czeching Showcasem 12. září v ARCHA+. NIVVU zatím můžete sledovat ve virtuální Fonosession.

Za Sirens, ústřední singl z loňské debutové desky HIDEOUT, si vysloužila cenu hudební kritiky Apollo. To, že se NIVVA stále vyvíjí a roste, dokazuje třeba i nedávné přizvání bubeníka do kapelní podoby projektu. Zmíněné album přináší vhled do samého nitra AI a mísí na něm zvukové experimenty, popový songwriting, klubové beaty, orchestrální aranže i noise nebo ambient producenta Ondřeje Mikuly (Aid Kid).

Pokud chcete nahlédnout do blízké budoucnosti hudebních vystoupení, pusťte si vystoupení digitálního avataru NIVVA ve virtuální fonotéce Českého rozhlasu. Na všechny díly Radio Wave Fonosession se můžete podívat tady.

autor: Filip Černý

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.