Pohoda, cereálie a Lil Uzi Vert. Hořkosladká selekce novinkových tracků

13. červenec 2023

Nikan vydává své debutové album, které nese název Bittersüss. Hořkosladká selekce tracků je vůbec nejdůležitějším faktorem novinky – od rovného UKG k trapu připomínajícímu Three Six Mafia. STEADY desku popisuje jako „britské němectví“. Popsal ji trefně?

Dimzy dává shoutout své mámě na nejnovějším drillovém singlu ze stáje 67 AKA crew, bez níž by UK drill nebyl tím, čím dnes je. Housewife9 si zase zve Lunettes Noires na singl z jeho chystaného EP, o kterém má dvojice moderátorů zatím velmi málo zpráv, ale zaručuje kvalitu. Housewife9 se mimo jiné objevil i na debutovém albu Terry a Kewua – konkrétně na tracku Dizzy.

Skrillex ve spolupráci s Boys Noize vydává svůj take na legendární Fine Day od Jane. Kewu a STEADY se shodují, že se jedná o průměrný track od silně nadprůměrných jmen. Skepta a Jammer sází nové domky v rámci jejich house labelu Más Tiempo. Na singl si přizvali i legendární Ettu Bond, která už tak příjemnému tracku dodává špetku své energie.

Nejnovější deska Lil Uzi Verta Pink Tape je nejžhavějším adeptem na první veleúspěšné rapové album roku 2023. Nahrávka celkově nese prvky atlantského trapu, ale Uzi přispívá i glamrockovými a trashmetalovými referencemi. Podle STEADYho se jedná o jedno z nejlepších alb letošního roku.

Na závěr zvou moderátoři své posluchače na koncertní šňůru – STEADY se objeví na Frontline Festivalu, později se dvojice objeví na slovenském festivalu Grape a Kewu pak ještě sólově na Queerdom.

Je na festivalu Pohoda vůbec pohoda v pohodlí nepohody? A jsou cereálie k obědu dobrý nápad? Pusťte si čerstvý díl Flámu!

autoři: Kewu , STEADY
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.