Polyamorie je běžný vztah, akorát je třeba koupit víc rohlíků

19. leden 2022

Zuzana a Ivana tentokrát ve studiu, které znamená svět, uvítaly básnířku a teoložku Magdalenu, která udržuje polyamorní vztahy.

Zuzanu zajímalo, jak to v takovém mnohostranném vztahu funguje v běžném životě. Magda se rozvykládala o tom, že ve trojici často každý její člen chce jinou snídani, a tak musí ráno kupovat třeba slaninu, buchty a ještě něco pro sebe. Výhodou však je, že oba muži rádi uklízejí a vystačí si při této činnosti sami.

Obě moderátorky pak zajímala Magdina cesta za polyamorním vztahem. Byla to úplná odyssea, protože Magda byla nejprve vdaná za jednoho muže, ale pak zjistila, že jinde je tráva zelenější. Nakonec se tedy rozvedla a po různých peripetiích skončila s partnerem č. 1 a partnerem č. 2, kteří současně chodili i spolu. Zajímavým funfactem je, že Magda své osudové muže balila mimo jiné i na psaní básní, které jim psala na tělo (tedy ne doslova).

Zuzana pak přišla na největší výhodu polyamorie: když máš dva a více partnerů, je méně pravděpodobné, že budeš brzy vdovou, protože je tu naděje, že jeden z partnerů zemře později. Ivanka ovšem namítla, že platit dva a více pohřbů taky není úplně levný špás. Magda ale všechny případné zájemce o soužití ve vícečetných vztazích upozornila, že je potřeba se připravit na neustálé kontraktování a komunikaci o tom, co kdo chce, a ovládání žárlivých tendencí.

Pusťte si do uší a hlavně do duše Buchty a třeba přijdete na to, že i lidé v polyamorním vztahu musí uklízet a platit složenky jako další smrtelníci.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.