Pomerančoví bratři Sin Fang a Múm v Praze

4. říjen 2013

Sindriho ze Sin Fang a Örvara z Múm spojuje dlouhodobá spolupráce v hudbě i ve výtvarném umění. Vystupují spolu jako duo nazvané Apfelsin Bros. Společně už vydali několik knih s manicky barevnými kresbami a nahrávkami. Na Radiu Wave se zastavili před koncertem v MeetFactory, který byl předposlední zastávkou evropského turné k novým deskám Sin Fang a Múm.

Sindri svoji třetí řadovku Flowers převedl pro šňůru s Múm do úspornější, elektronické podoby. Nabídka spolujízdy totiž přišla na poslední chvíli, a tím pádem nebylo moc času na experimenty. Do těch se ale společně s Örvarem znovu pustí v nejbližších týdnech, protože na listopad chystají společnou výstavu v Londýně.

Múm si na nejnovějším albu Smilewound pohrávají se symbolikou zubů. Najdete je v grafice i názvech některých tracků. „Uvědomili jsme si, že zuby pro nás a naši hudbu hrály vždycky podstatnou roli. Ovlivňují mnoho věcí, od vzhledu a toho, jak vás lidé vnímají, až po způsob vyslovování slov a komunikaci. Zároveň jsou zuby znakem divoké animálnosti v člověku, mohou zranit a potrhat.“

Poslechněte si celý rozhovor s Örvarem Þóreyjarson Smárasonem a Sindrim Már Sigfússonem:

Spustit audio