Poslední Grundfunk v roce 2013

29. prosinec 2013

Zatímco konec roku bývá zatížen bilancováním, poslední vysílání Grundfunku v roce 2013 se pokusilo nastínit to, co nás v následujícím roce v oblasti groovu a funku čeká. DJ Maceo a Viktor Mašát celý týden pečlivě leštili křišťálovou diskokouli, aby byl tento vhled do budoucnosti bezchybný. Mimo to vám také zahráli pár hitů z kompilace The Motown Story, která je navíc skvěle okomentovaná.

Another Long Night Out, tak se jmenuje nová deska, kterou chystá Brian Culbertson vydat 25. února příštího roku. A nám tak nezbývalo než tohoto talentovaného hudebníka náležitě představit. Sharon Jones & the Dap-Kings budou s novou deskou Give the People What They Want venku už 14. ledna. My vám ve vysílání představili první single Retreat!

Jen Hovorka a Sisa Feherová – z éteru jsme hráli skladbu Confessions, zatímco v prosinci vyšel tento jejich nový klip. Jen chystá svou sólovou desku na příští rok a znát jej můžete třeba z projektu Private Collective. Sisa se nedávno rozloučila s partou The Spankers, aktuálně hraje s kapelou Pitch Bender.

Mimo to jsme vám také zahráli pár hitů z kompilace The Motown Story, která vyšla v roce1970 anavíc je skvěle okomentovaná zúčastněnými umělci.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.