Poslední nádech před bitvou. Za týden začíná lítý boj o vítězství ve Startéru 2021

13. duben 2021

Už příští pondělí budete moci hlasovat pro jednoho ze tří finalistů hitparády neobjevených. Mezi kým budete vybírat? Má šanci travesty show od Miss Petty, uhlazený pop od Dominátorovy dcery DOMI nebo snad raketový rap od oblíbeného youtubera Meecy? Tak přesně to vám zatím neřekneme. Ještě chvíli máme čas jen tak rozjímat – samozřejmě ve společnosti nejzajímavějších, nejlepších, ale třeba i těch nejotravnějších songů, které jsme letos ve Startéru měli.

Pravda je, že u otravných písní se rozjímá trochu těžko, ale stejně je dobré si je připomenout. Vábnička od Hraběte Monte Crazy s názvem Vinný střik nás nakonec po odmlce nepopuzovala tolik, jako když oficiálně soutěžila, ale žádné jiné emoce v nás zároveň neprobudila. Tak to prostě je s humorem v hudbě – opakovaný vtip už není vtipem.

Zato nás překvapili February, jejichž track Oust se v hitparádě absolutně nechytl, a přitom rozhodně patřil k tomu nejlepšímu, co ve Startéru zaznělo. Kapela, která se v hitparádě proslavila už svým prvním singlem Hide Me Under Autumn Leaves, začínala na něžném indie. Dnes hraje pěkně prokrvený math rock.

Škoda že si s instrumentální vyhraností February nenesou i trochu jasnější, osobitější zvuk, aby nezněli jako příliš přesná kopírka legend, jako byli This Town Needs Guns. I tak se ale February nepochybně stanou třeba koncertní jistotou pro všechny budoucí festivaly (ano, věříme, že zase někdy budou). Jen si myslíme, že mají ještě na víc než jen na harcovníky open air line-upů. 

Které songy jsme si ještě pustili a koho tipujeme ve finálové trojce? Poslechněte si poslední klidné vydání hitparády neobjevených, kde tentokrát hodnotila porotkyně Aneta Martínková.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.