Poslední várka novinek Startéru 2023/2024 je tu! Zvuk z Britských ostrovů a rap bojující s depresí

5. březen 2024

Dvacet kol je za námi, máme pro vás důležitou informaci – letošní ročník hitparády neobjevených již nepřijímá soutěžní novinky! K novým mailům se dostaneme zase až na podzim. Brzy oznámíme finálovou trojici, která se představí živě na Startér Showcasu 15. dubna v pražských Kasárnách Karlín. Poslední dva songy Startéru 2023/2024 přinesly zvuk z Britských ostrovů a taky terapeutický rap, který bojuje proti depresi.

„Tady má někdo hodně rád Easy Life!“ zaznělo po poslechu novinky od Tomáše Morgana. Začínající hudebník se spoustou kontaktů v zahraničí spojil síly s portugalskou zpěvačkou Pilar Pimentou a vznikl track Back Then, kterému, pokud něco nechybí, tak je to groove! Uhlazený rap by zasloužil o něco autentičtější angličtinu, ale spojení s Pilar má nevídaně terapeutické účinky. Moderátoři se nechali sonicky pohladit s radostí, těšíme se na chystané EP Morning.

No a pak jsou tu 9club – fúze bývalých Froples a současných February, obě kapely mají s hitparádou neobjevených předchozí zkušenosti. Novinka Don’t Say slouží jako ohlédnutí se za životem v Brightonu, kde se jim prý líbilo hlavně kvůli místním barům. Debutový singl nového projektu 9club byl nahrán ve Walesu s producentem Gehtinem Pearsonem, zní možná trochu chaoticky, ale má nezpochybnitelný drive!

Poslechněte si celý díl Startéru, doražte 15. dubna na Startér Showcase v Kasárnách Karlín a hlasujte pro své favority*ky na wave.cz/starter.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.