Pozvánky na jarní koncertní premiéry v Grundfunku

15. květen 2023

Do naší malé země vůbec poprvé míří opět nemalá várka zajímavých interpretů a s námi o žádného z nich nepřijdete! Zveme na koncerty američanů Bobbyho Sparkse II, Scary Pockets a Swatkinse, ale také na švýcarské The Next Movement – ti všichni se v následujících týdnech utkají o přízeň zdejšího publika poprvé. Kdo sem naopak jezdí pravidelně a tento týden jej u nás čekají hned tři zastávky, to je pozounista Fred Wesley.

Květen je navíc nabušený novinkami, a tak vysíláním prolétla jména jako Brooklyn Funk Essentials s jejich albem Intuition, AllttA s první částí opusu Curio, francouzské duo Bart&Baker spolu s Ashleym Slaterem nebo kytarista Marcus Machado s deskou Blue Diamonds.

Tentokrát nám vysílání otevřel OPOLOPO se svým remixem nedávno vydaného singlu Candle Flame od Jungle.

Kdo jiný než Bootsy Collins vás má naučit, že se máte věnovat funku a ne bitkám. A k tomu mu dopomáhají Baby Triggy & Fantaazma.

Představili jsme vám novou desku Ashleyho Slatera s francouzskou dvojicí Bart&Baker, která dostala prostý a výstižný název Ashley Slater Sings Bart&Baker.

AllttA má venku první část svého letošního opusu Curio a vy se můžete pokochat i vizuálním zpracováním, které je s projekty umělce 20syla neodmyslitelně spjaté. Odkaz na celé album pak najdete tady.

Pravidelná rubrika Groove Window představila zpěvačku Angie Gooden a to prostřednictvím ukázek z EP Feelin' Kinda Funky, na kterém se producentsky podílel i Magoo, jehož stejná rubrika hostila letos v lednu.

Playlist dílu najdete tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.