Příliv témat z popkultury a společnosti. Začíná podcast Vlna

13. březen 2023

Proč se akademičky a sociologové čím dál víc zajímají o rave culture? Jak je možné, že v posledních letech zase nastal takový boom astrologie a horoskopů? Jak si svoje playlisty staví a vybírají současná hudební rádia? A kolik peněz a lidských životů vlastně skutečně stojí jedno bílé tričko? Na všechno už od 20. března odpoví nový podcast Vlna.

Vlna je nový publicistický podcast Radia Wave zaměřený na témata z kultury a lifestylu. Redaktoři a redaktorky s Hanou Řičicovou rozeberou fenomény jako Beyoncé, fast fashion nebo horoskopy, trendy a zajímavosti jako užívání OpenAI ve vzdělávání nebo nestory jako Quentin Tarantino.

Ve Vlně vás čeká pravidelný příliv kultury, popkultury, lifestylu a společnosti. Vždy v pondělí a ve čtvrtek se redaktoři a redaktorky s Hanou Řičicovou, která podcastem provází, ptají odbornic, publicistů a lidí, kteří si něco myslí, a v anketách třeba i posluchačstva.

Pravidelný podcast Vlna poslouchejte na Radiu Wave od 20. března 2023. Každé pondělí a čtvrtek přistane nový díl na webu wave.cz/vlna, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.