Proč nás tak baví Nirvana z maloměsta? Hitparáda neobjevených dál bilancuje nejzajímavější ročník

6. duben 2021

Ještě dva týdny a jsme ve finále. Koncem dubna budeme znát vítěze hitparády Startér, kterého sice nemůžeme oslavit živě přímo v klubu, ale zato můžeme mít radost, že skoro určitě půjde o někoho fakt šikovného. Máme za to, že letošní ročník Startéru je ten nejzajímavější za dlouhou dobu.

A potvrzujeme si to dalším dílem, ve kterém místo novinek a vypadnuvších soutěžních tracků pouštíme věci, které letošním ročníkem prošly. Začali jsme s kapelou The Coffees. Ta se ve Startéru objevila hned zkraje sezony a po krasojízdě na prvních místech se usadila na druhé nejvyšší příčce v celkovém hlasování. Nás už downtempová balada V Hlubinách ale tolik nebaví. Oceňujeme super zpěv, příjemně decentní a svěží aranže. Jen se nám v tom ročníku postupně objevila spousta nápaditější konkurence. Tak co na to zbytek poroty? Změní náš názor? 

Velké nadšení ale znovu vzbudil track, u kterého bychom to nikdy nečekali. Kapela InFlus prý hraje post grunge, podle nás je to prostě grunge. Post je na něm snad jenom to, že přichází s křížkem po funuse. Tak proč to proboha tak funguje? Tři kluci z InFlus vám svoji hudbu prostě plivnou do tváře. Je to bezva. Tohle určitě přes zbytek poroty do finále neprojde. 

Které tracky jsme ještě podrobili přezkoumání? Který song nám po půl roce přestávky už přišel otravný? A který ze dvou posledních soutěžních tracků tak dojímá Jonáše? Poslechněte si další rekapitulaci Startéru a zahlasujte pro svého koně!

autoři: Jakub Kaifosz , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.