Radio Wave hledá šéfredaktorku/šéfredaktora

17. leden 2022

Český rozhlas hledá vhodného uchazeče/ku na pozici šéfredaktor/ ka stanice pro mladé Radia Wave. Co taková práce znamená?

Na čem pracuje šéfredaktor/ ka Radia Wave:

 - profiluje stanici pro mladé publikum ve věku 18 - 30 let v souladu s dlouhodobou strategií ČRo. Nastavuje a plní priority stanice po stránce obsahové, organizační i finanční.

 - řídí vysílání, provoz stanice, vývoj a výrobu audio obsahu pro lineární vysílání, on demand (podcasty), multimédia a sociální sítě. Vede programové a neprogramové projekty.

 - strategicky uvažuje o profilaci, směřování a změnách na stanici v závislosti na vývoji mediálního prostředí, životního stylu, potřeb a přání mladé generace a trendů v konzumaci obsahu.

 - řídí personální procesy. Organizuje nábor nových zaměstnanců a spolupracovníků, jejich výběr, zaškolování a rozvoj. Hodnotí plnění úkolů zaměstnanců.

 - vyhodnocuje obsah a interpretuje data poslechovosti. Poskytuje zpětnou vazbu zaměstnancům a spolupracovníkům s cílem zvyšovat úspěšnost programů, reagovat na potřeby posluchačů a zvyšovat kvalifikaci zaměstnanců.

 - sestavuje rozpočty pro vývoj a výrobu obsahu a aktivity s nimi související.

 - reprezentuje stanici směrem k veřejnosti a odborné veřejnosti.

 - spolupracuje a jedná s dalšími spolupracujícími divizemi a odděleními Českého rozhlasu (Nová média, Marketing, Výroba a další) a s externími partnery spolupracujícími s Radiem Wave a Českým rozhlasem.

Požadujeme:

- schopnost řídit vysílání, provoz stanice, vývoj a výrobu obsahu pro lineární vysílání, on demand, multimédia a sociální sítě,

- schopnost vést tým zaměstnanců a externích spolupracovníků podílejících se na vytváření obsahu i provozu stanice,

- zkušenost s vedením projektů,

- orientaci v českém a zahraničním mediálním prostředí, médiích veřejné služby, vysílání stanic a v online obsahu pro mladé publikum,

- výbornou znalost cílové posluchačské skupiny a mladého publika, obsahu pro mladé publikum a platforem, které toto publikum používá,

- inovativní myšlení, kreativitu a schopnost realizovat změny,

- schopnost reprezentovat stanici směrem k veřejnosti, prezentovat výstupy stanice a komunikovat s veřejností,

- doplňovat si znalosti a dovednosti potřebné pro práci s mladým publikem, v online prostoru a schopnost reagovat na změny v mediálním prostředí i ve způsobech konzumace mediálního obsahu u mladého publika. 

Očekáváme:

 - vysokoškolské vzdělání, praxi v médiích minimálně 5 let, zkušenost s prací na vedoucí pozici výhodou,

 - vysoké pracovní nasazení a časovou flexibilitu,

 - všeobecný přehled s důrazem na kulturu a společenské dění, životní styl mladých lidí a média,

 - pokročilou znalost práce s PC a dobrou orientaci v nových médiích.

Nabízíme: 

 - perspektivní práci v progresivním mladém týmu v důvěryhodné mediální společnosti,

 - mzdu odpovídající práci na vedoucí pozici v mediální společnosti,

 - možnost vzdělávání a dalšího profesního růstu, včetně osobního vzdělávání,

 - smlouvu na hlavní pracovní poměr,

 - zaměstnanecké benefity.

Předpokládaný termín nástupu: březen 2022 nebo dohodou
Místo výkonu práce: Praha

Pokud vás tato nabídka zaujala a chcete se zúčastnit výběrového řízení, zašlete prosím analýzu současné profilace a programu Radia Wave a zároveň koncepci priorit a rozvoje Radia Wave na následující 3 roky v rozsahu do 5 normostran. Přiložte také CV a motivační dopis, a to nejpozději do 7. února 2022 na e-mail jan.moravec@rozhlas.cz.

autor: Radio Wave
Spustit audio