Rastr v Odpolední session

23. září 2010

Ve středu 28. února proběhla vernisáž výstavy s názvem "Rastr" v prostorách studia designového nábytku "De.facto". Svá díla zde vystavují Miloš Englberth, Jindřich Hájek, Jakub Kándl a Jiří Macht. Všichni čtyři také zavítali do Odpolední session a společně s Veronikou mluvili o výstavě a moderním umění. POSLECHNĚTE SI: Rozhovor s tvůrci

Vystavovaná díla jsou provedena v širokém spektru výtvarných médií počínaje klasickou olejomalbou přes velkoformátové fotografie až k počítačovému umění. Zmiňovaní umělci jsou absolventi Akademie výtvarného umění v Praze (Englberth, Hájek, Kándl) a Filmové akademie múzických umění v Praze (Macht).

00515385.jpeg

Díla těchto autorů byla v nedávné minulosti prezentována v rámci výstav uskutečněných v Praze, Berlíně, Hannoveru, Insbrucku a Limě. V rámci zahájení výstavy vystoupí Shahab Tolouie, Dita Konášová ze skupiny Peňa Flamenca. Tato výstava by měla výtvarná díla , která bývají uzavřena ve vlastním mikrosvětě galerií a specializovaných výstavních síní, konfrontovat i s jinou částí spektra kulturní veřejnosti.

Výstava probíhá od 28. února v prostorách studia De.facto, Michalská 7, Praha 1.

autor: ČRo Radio Wave
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.